Menu Sluiten
 1. Home
 2. /
 3. News
 4. /
 5. Vacature Docent LO/ studieloopbaanbegeleider...

Vacature Docent LO/ studieloopbaanbegeleider Rebound (0,4 FTE)

 

De Rebound van samenwerkingsverband (SWV) VO Zuid-Utrecht is een onderwijsvoorziening voor alle leerlingen uit het regulier voortgezet onderwijs (VO) die door sociaal-emotionele problemen tijdelijk niet op hun huidige school terecht kunnen. We werken vooral samen met scholen uit Vianen, Lopik, IJsselstein, Nieuwegein en Houten. De leerlingen ontwikkelen nieuwe vaardigheden en leren bestaande vaardigheden effectiever inzetten. Vanaf de start zijn ze verantwoordelijk voor hun eigen gedrag en leren ze hun zelfredzaamheid te vergroten. Tijdens de periode op de Rebound werken de leerlingen verder met het schoolwerk van hun moederschool, omdat de Rebound een tijdelijk traject is en de leerlingen in principe terugkeren. Het gehele traject op de Rebound vindt plaats onder intensieve begeleiding van experts en met een maximale groepsgrootte van 10 leerlingen. Samen met deskundige docenten en begeleiders van de Rebound werken de leerlingen 12 schoolweken, in groepen van maximaal 10, aan de invulling of het herstel van hun schoolloopbaan. Ze leren nieuwe vaardigheden en bestaande vaardigheden effectiever inzetten. De Rebound biedt een passende leeromgeving met maatwerk.

 

De medewerkers van de Rebound streven naar een positief schoolklimaat: ze kijken vooral naar de kwaliteiten van leerlingen, hoe deze verder ontwikkeld kunnen worden en stimuleren gewenst gedrag. Er zijn maximaal twee groepen tegelijk en het team bestaat uit 3-4 docenten, administratieve ondersteuning en een orthopedagoog. We zoeken enthousiaste collega die ervaring hebben binnen het voortgezet onderwijs. We bieden een baan in een leuk team binnen een organisatie die in ontwikkeling is. Mooi en belangrijk werk waarmee je het verschil kan maken voor leerlingen.

Docent LO/ studieloopbaanbegeleider Rebound (0,4 FTE) 

De functie 

Je maakt onderdeel uit van een klein team, docenten, administratief medewerker en een orthopedagoog. De Rebound is een voorziening waar maximaal 20 leerlingen voor een periode van 12 schoolweken begeleid worden. Je geeft sportlessen en staat voor groep. Je begeleidt de leerlingen intensief en monitort hun ontwikkeling op diverse deelgebieden. Je staat midden in het team, hebt affiniteit met de doelgroep en draagt bij aan een prettige sfeer in het onderwijs. Je denkt mee in de aanpak en adviseert de orthopedagoog over het vervolg. Je neemt eigenaarschap in het team en draagt bij aan de doorontwikkeling van de Rebound.  Je draagt bij de aan de kwaliteit van het onderwijs door kritisch te zijn op je eigen werk en handelen.

Kennis en vaardigheden 

 • Een relevante opleiding en aantoonbare ervaring binnen het onderwijs;
 • Ervaring met leerlingen met een extra ondersteuningsvraag is een pre;
 • Bevoegdheid docent LO;
 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • Je werkt handelingsgericht vanuit oplossingsgericht coachen;
 • Je hebt een natuurlijke stijl waardoor leerlingen je vertrouwen;
 • Je bent consciëntieus en zelfstandig en stelt de juiste prioriteiten;
 • Je hebt een flexibele werkhouding;
 • Je werkt gestructureerd, procesmatig en overzichtelijk;
 • Je bent proactief en makkelijk in het contact;

Het aanbod
Het betreft een aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging. Inschaling vindt plaats in schaal LB, afhankelijk van ervaring. De cao VO is van toepassing. We bieden scholingsmogelijkheden. De aanstelling wordt bij voorkeur verdeeld over vier dagen, dit in overleg.

Informatie
De uiterste reactiedatum is 25 juni. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marieke, coördinator Rebound, Marieke van Rhede van der Kloot, m.vanrhedevanderkloot@rebound-zu.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats tussen 1 en 7 juli 2021.

Reageren
Je kunt je brief met CV tot en met 25 juni 2021 sturen naar info@swv-zuidutrecht.nl met in het onderwerp “Docent LO/ studieloopbaanbegeleider”.