Menu Sluiten
 1. Home
 2. /
 3. News
 4. /
 5. Vacature ervaren Orthopedagoog (0,8-1,0...

Vacature ervaren Orthopedagoog (0,8-1,0 FTE tijdelijke vervanging i.v.m. zwangerschapsverlof)

Het Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Zuid-Utrecht zet zich in om voor de regio Houten, Nieuwegein, Lopik, IJsselstein en Vianen passend onderwijs te organiseren. De ongeveer 10.000 leerlingen die in deze regio middelbaar onderwijs volgen hebben recht op een plek die bij hen past en die het beste in hen naar boven haalt. Het samenwerkingsverband is verantwoordelijk voor het opstellen van het ondersteuningsplan voor de regio, het vaststellen van toelaatbaarheid bij aanmelding voor VSO, advies aan scholen over ondersteuningsbehoeften en het verdelen van de ondersteuningsmiddelen en -voorzieningen. Daarnaast is sinds het schooljaar 2020-2021 een reboundvoorziening opgezet met een ervaren en enthousiast team. Het aankomende jaar wordt een nieuw ondersteuningsplan opgesteld en implementeren we de maatregelen voortkomend uit de landelijke evaluatie passend onderwijs.

We bieden een baan in een leuk team binnen een organisatie die in ontwikkeling is. Mooi en belangrijk werk waarmee je het verschil kan maken voor leerlingen.

Ervaren Orthopedagoog (0,8-1,0 FTE tijdelijke vervanging i.v.m. zwangerschapsverlof) 

De functie 

Je ondersteunt de scholen met advies rondom casuïstiek (met name complexe casussen en casuïstiek rondom (dreigend) thuiszitten. Je vertegenwoordigt het samenwerkingsverband in diverse werkgroepen en overleggen. Je adviseert bij het opstellen van het nieuwe ondersteuningsplan over verbeteringen om thuiszitters snel te helpen, ontwikkelt nieuwe routes voor onderwijszorgarrangementen en verbindt partners in het netwerk op een manier dat nieuwe lijnen ontstaan en de leerling een passende oplossing krijgt. Je adviseert de PCL over doorverwijzingen naar het VSO of andere aangevraagde arrangementen. Je bent binnen de staf van het samenwerkingsverband de enige orthopedagoog en bent in staat om zelfstandig te opereren.

 

Kennis en vaardigheden 

 • Een afgeronde opleiding orthopedagogiek en relevante werkervaring;
 • Gedegen kennis van de doelgroep en kennis van de sociale kaart in de regio is een pre;
 • Sterke communicatieve en contactuele vaardigheden;
 • Analytisch sterk;
 • Je bent consciëntieus en zelfstandig en stelt de juiste prioriteiten;
 • Je hebt een flexibele werkhouding;
 • Je werkt gestructureerd, procesmatig en overzichtelijk;
 • Je bent proactief en makkelijk in het contact;
 • Flexibel, denkt buiten gebaande paden en kaders

Het aanbod

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de periode 27-09-2021 tot en met 28-02-22. Inschaling vindt plaats in schaal 11 of 12, afhankelijk van ervaring. De cao VO is van toepassing.

Informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein de Jager, directeur-bestuurder van het samenwerkingsverband, m.dejager@swv-zuidutrecht.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats tussen 1 en 14 juli.

Reageren
Je kunt je brief met CV tot en met 25 juni 2021 sturen naar info@swv-zuidutrecht.nl met in het onderwerp “Orthopedagoog”.