Menu Sluiten
  1. Home
  2. /
  3. News
  4. /
  5. Boven-schoolse tussenvoorziening ‘Anna de...

Boven-schoolse tussenvoorziening ‘Anna de Linie’ in samenwerking met de voormalige Reboundvoorziening Doorstart

Vanaf schooljaar 2016-2017 zal ‘Anna de Linie’ als boven-schoolse tussenvoorziening voor het Samenwerkingsverband opereren. De voormalige Reboundvoorziening Doorstart is eveneens ondergebracht op locatie De Bosruiter 14 in Nieuwegein.

Op ‘Anna de Linie’ worden leerlingen geplaatst die tijdelijk (nog) niet toe zijn aan plaatsing op één van de reguliere VO scholen. Momenteel is gekozen voor een variabele i.p.v. een vaste verblijfsduur van leerlingen.
Zodra een leerling daar aan toe is, kan hij/zij op een reguliere school worden (terug)geplaatst. Het Samenwerkingsverband bepaalt de toekenning van dit extra-steun arrangement.
Het Samenwerkingsverband is niet meer betrokken bij de directe ondersteuning van de uitvoering in de persoon van Jose van der Veer (regelen van afspraken voor intakes en evaluaties, verzuim melden, studiewijzers opvragen, toetsen opvragen en retourneren ) maar wordt geheel verzorgd vanuit ‘Anna de Linie’.

Aanmelding 2017-2018 voor de boven-schoolse tussenvoorziening vanuit het basisonderwijs.

De procedure t.a.v. aanmelding is gewijzigd. Voorheen moesten de leerlingen die in aanmerking kwamen voor plaatsing op ‘Anna de Linie’ worden aangemeld vanuit één van de reguliere VO- scholen. Deze school, de zogenaamde ‘moederschool’ voor de leerling, vroeg het arrangement ‘Anna de Linie’ aan.
Momenteel kan -na een positieve ontwikkeling van de betreffende leerling op ‘Anna de Linie’- de leerling vervolgens geplaatst worden op de moederschool. Aanmelding voor schooljaar 2017-2018 vanuit het basisonderwijs zal vanaf januari 2017 weer rechtstreeks gaan plaatsvinden bij ‘Anna de Linie’. Het besluit tot toelating ligt bij het Samenwerkingsverband.