Menu Sluiten
  1. Home
  2. /
  3. News
  4. /
  5. Governancewijziging en benoemde leden...

Governancewijziging en benoemde leden Raad van Toezicht

Vanaf 1 augustus 2023 verandert de governance van het Samenwerkingsverband Zuid-Utrecht van een one-tier model naar een two-tier model met een Raad van Toezicht. Aanleiding voor de governancewijziging is het nieuwe ondersteuningsplan en het wetsvoorstel voor governance binnen samenwerkingsverbanden. De schoolbesturen blijven vertegenwoordigd in de Raad van Aangeslotenen.

De benoemde leden voor de Raad van Toezicht zijn:

Danielle Haenen – voorzitter

Danielle Haenen heeft een juridische achtergrond en jarenlange ervaring als directeur bestuurszaken bij de Sociaal Economische Raad. Ze heeft geadviseerd over juridische vraagstukken, governance en samenwerkingsverbanden. Ze is maatschappelijk betrokken en houdt in de besluitvorming oog voor de gevolgen voor degene die het direct raakt.

Erik van der Zant

Erik van der Zant heeft expertise in finance, governance, risk and compliance. Hij is ervaren in het informeren en coördineren van toezichthoudende commissies, inclusief overheid en gemeente. Hij hecht waarde aan heldere en consistente interne en externe communicatie.

Annelies de Leeuw

Annelies de Leeuw heeft diverse functies bekleed in de zorg, het primair, voortgezet en hoger onderwijs. Ze is op dit moment directeur Onderwijs in een organisatie voor zorg en onderwijs voor jeugd met taal- en spraakproblemen. Kansengelijkheid en inclusief onderwijs zijn thema’s die haar nauw aan het hart liggen.

Wij zijn erg blij met de benoemde leden, en kijken uit naar een succesvolle samenwerking!

Van links naar rechts: Danielle Haenen, Erik van der Zant en Annelies de Leeuw