Menu Sluiten
  1. Home
  2. /
  3. News
  4. /
  5. Nieuwe locatie en logo...

Nieuwe locatie en logo Rebound

Rebound Zuid-Utrecht is sinds de herfstvakantie 2022 gehuisvest in Cals College IJsselstein. Rebound heeft hier een eigen deel van een vleugel waar we beschikken over een eigen ingang, een ruime pauzeruimte, twee grote leslokalen, twee kantoren en een overlegruimte. Daarnaast kunnen we gebruik maken van verschillende faciliteiten van het Cals College, zoals de gymzaal.

We zijn verheugd dat we nu in een grotere VO-school verblijven en zijn erg blij dat dit binnen het Cals College mogelijk is gemaakt. We zijn van mening dat deze stap ook van positieve invloed is op het traject van onze leerlingen. Op deze manier blijven ze verbonden met meerdere facetten van het verblijven in een grotere school, terwijl wij ze wel de veiligheid en kleinschaligheid van Rebound blijven bieden. We denken dan ook dat dit de terugkeer naar de eigen school positief kan beïnvloeden.

Ook hebben we met Rebound een nieuw logo wat goed weergeeft waar Rebound Zuid-Utrecht voor staat. Het logo bestaat uit twee vinkjes boven elkaar, waarbij het bovenste vinkje staat voor het traject wat de leerling doorloopt bij ons. De leerling start met een specifieke hulpvraag, waarna de leerling het traject van Rebound doorloopt. Het onderste vinkje representeert Rebound. Na de periode bij Rebound is de hulpvraag beantwoord, zijn de ondersteuningsbehoeften in beeld gebracht en kan de leerling Rebound verlaten met een duidelijk advies voor de toekomst. Rebound Zuid-Utrecht staat voor ‘Persoonlijke aandacht en coaching in een tijdelijke school’, waarbij we intensieve en persoonsgebonden begeleiding bieden om de ontwikkeling van de leerling te stimuleren.

Ons nieuwe logo is op meerdere plekken zichtbaar: zowel in communicatie met ouders, scholen en overige ketenpartners als op verschillende plekken binnen onze nieuwe locatie. Door het logo goed zichtbaar te hebben op meerdere plekken in onze nieuwe huisvesting, voegen we deze twee nieuwste ontwikkelingen van Rebound Zuid-Utrecht op een mooie manier samen.